Wat zijn Smelling Salts? – SmellingSalts
Meteen naar de content

Betaal later met Klarna

Klarna

    Wat zijn Smelling Salts?

    Als je regelmatig naar de sportschool gaat, heb je vast wel eens van "smelling salts" gehoord. Het wordt ook wel ammonia inhalants, reukzout of vlugzout genoemd. 

    Deze combinatie van Ammoniachloride en water worden door veel sporters gebruikt om hun prestaties te verbeteren en hun concentratie te verhogen tijdens intensieve trainingen. 

    Wat zijn smelling salts?

    Smelling salt is een combinatie van ammonia met water, vaak verpakt in een zak of fles. Wanneer de capsule geopend wordt, komt er een sterke en scherpe geur vrij. Deze geur kan helpen om je ademhaling te stimuleren en je bloedvaten te verwijden, waardoor er meer zuurstof naar je spieren wordt gestuurd.

    Als het ware wordt door het ruiken aan een potje ammonia inhalants jouw vlucht - en - vecht reactie geactiveerd. Directe effecten zijn dan:

    Hartslag  

     Kracht 

     Focus 

    Dit kan leidt tot een kortdurende boost van energie en focus, waardoor je net dat beetje extra kunt geven tijdens je training. Handig voor als je een nieuwe record wilt deadliften, bankdrukken of squatten. 

    Waarom gebruiken sporters smelling salts?

    Smelling salts worden vooral gebruikt door krachtsporters, zoals powerlifters en gewichtheffers. Door de intensieve aard van deze sporten is het belangrijk om volledig gefocust te zijn tijdens de training. Reukzout kan helpen om deze focus te behouden en je lichaam klaar te maken voor een zware inspanning.

    Daarnaast kan het gebruik van ammonia inhalants ook helpen om vermoeidheid te verminderen en de pijngrens te verhogen. Dit kan vooral handig zijn tijdens wedstrijden, waarbij atleten vaak tot het uiterste gaan om te winnen.

    Hoe gebruik je smelling salt?

    Smelling salts zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Je opent het flesje en houdt deze onder je neus. De sterke geur zal je neusgaten binnendringen en ervoor zorgen dat je direct meer zuurstof binnenkrijgt. Het is belangrijk om de smelling salts niet rechtstreeks in te ademen, omdat dit schadelijk kan zijn voor je longen. 

    Sommige soorten zijn direct klaar voor gebruik. En bij andere soorten moet je een 2e component of wat water aan toevoegen. Raadpleeg de productomschrijving en/of handleiding om er zeker van te zijn dat je het juist gebruikt. 

    Het is ook belangrijk om smelling salts met mate te gebruiken. Hoewel het een tijdelijke boost kan geven, kan overmatig gebruik leiden tot hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Het is daarom verstandig om niet meer dan één capsule of flesje per trainingssessie te gebruiken.

    Smelling Salts kopen? Binnen 24 uur geleverd

    Wil je graag smelling salt kopen? Bestel deze dan bij ons. Wij verkopen enkel smelling Salts van de beste kwaliteit en van gevestigde merken. Zoals Obsidian Ammonia en Nordic Training Gear

    Dus waar wacht je op? Tijd om de gym te slopen! 

    Veilig Afrekenen

    24/7 Klantenservice

    Gratis Verzending In NL

    4.8 Sterren Reviews